آرامش(1)

 

      قسمت ششم:   آرامش(1)  

همانگونه که قول داده بودم امروز قصد دارم بیشتر در مورد آرامش بگویم.

انسانهای مقدسی که در میان ما زندگی کرده اند، همگی یک ویژگی منحصر به فرد داشته اند. همه ی آنها به محیط اطراف خود آرامش می بخشیدند.

آرامش چیست؟ آرامش، تجلی هوش خلاق جهان می باشد که راهش را در درون و از میان هر چیزی می یابد. آرامش کمال خلقت است . تمام کسانی که تاکنون کار مهمی در جهان انجام داده اند این کار را در آرامش کرده اند. تمام اختراعات و اکتشافات بشری در محیط آرام یک آزمایشگاه یا کتایخانه یا مکان هایی از این قبیل اتفاق افتاده است. آیا تاکنون شنیده اید که کسی بگوید، مثلا فلان دانشمند ، در حالیکه از خشم برافروخته بود توانست فلان چیز را اختراع کند؟ آیا کسی تا به حال در حالت قهر و غضب توانسته است خدمتی به خود یا بشریت بکند؟

نظام هوشمندی ، سرشار از آرامش در هر چیز وجود دارد . آرامش یعنی حضور خداوند در همه ی عرصه ها . آرامش یعنی عشق بی قید و شرط. مکانی که هیچ فرصتی برای ابراز خشم – ترس – طمع – بدخواهی یا حسادت در آن وجود ندارد . هنگامی که کسی به آرامش الهی دست پیدا کند به اقیانوس بیکرانی از آرامش دست می یابد که همیشه در دسترس اوست. آرامش یک اندیشه پیوسته  است که مشکلات در آن جایی ندارند.

هنگامی که آگاهانه تصمیم می گیرید که در آرامش زندگی کنید ، آرامش الهی به سراغتان می آید و از این لحظه است که زندگی را زیبا و پر شکوه می بینید. احساستان نسبت به همه چیز عوض می شود و یک احساس شوق و سرزندگی در شما پدید می آید. خود را پر از انرژی احساس می کنید. خستگی و ناامید ی جای خود را به امید و شادابی میدهد. احساس می کنید که با کل هستی یگانه اید . مغزتان شروع به فعالیت های سالم می کند و برای شما ، از رازهایی پرده بر می دارد که تا آن زمان برایتان مکشوف نبود.

بهتر است قبل از ادامه این بحث روشی ساده را برای آرام سازی به شما بگویم:

 در جایی ساکت ، به حالت چهار زانو بنشینید (اگر بخواهید می توانید تکیه هم بدهید) چشمهایتان را ببندبد و دستهایتان را روی زانویتان بگذارید . چند نفس عمیق بکشید و احساس کنید که سبک می شوید . بدن خود را شل کنید و آرام بگویید : (در پاهایم احساس آرامش می کنم ) و روی پاهایتان تمرکز کنید . یک نفس عمیق بکشید و بعد با تمرکز ، آرام بگویید : (در ساق پاهایم احساس آرامش می کنم. ) باز ، نفس عمیق. (در زانوهایم احساس آرامش می کنم ) . « وقتی می گویید : در ... احساس آرامش می کنم باید احساس کسی را داشته باشید که بار سنگینی را از روی دوشش بر داشته اند . آنگاه او نفس عمیق و راحتی می کشد. » اینکار را برای تمام اعضای بدن خود ، حتی اعضای درون بدن مانند ، قلب – ریه – کلیه و غیره هم می توانید انجام دهید. وقتی به مرحله آخر رسیدید می گویید : (من در سر و مغزم احساس آرامش می کنم ) سپس چندبار بگویید:(من در تمام اعضای بدنم احساس سلامتی و آرامش می کنم) .

بعد از پایان این مرحله مجسم کنید که در استخر ، یا دریای بیکران و زلالی ، روی آب به پشت خوابیده اید و چشمتان به آسمان دوخته شده و احساس سبکی می کنید.

وقتی این مرحله هم به پایان رسید دوباره چند نفس عمیق بکشید و آرام چشمانتان را باز کنید . سپس به آرامی دستها و پاهایتان را حرکت دهید و دو یا سه دقیقه اینکار را تکرار کنید . در پایان ، یک احساس آرامش همراه با شوق و شادی در وجودتان پدید می آید .

این کار به شما کمک می کند که تمرکز خود را بالا ببرید و آرامش را به زندگی خو بیاورید.

 هرگاه با شرایط نامساعدی روبرو شدید ، قبل از اینکه عصبانی بشوید یا دست و پای خود را گم کنید ، چشمانتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید این عمل به شما کمک می کند که بتوانید تمرکز خود را باز یابید و از گرفتن تصمیمات غلط اجتناب کنید.

تمرین آرام سازی را می توان در حال دراز کش و یا ایستاده ، مثلا در اتوبوس یا مترو و ... هم انجام داد اما چون در وضعیت دراز کش ، خیلی افراد در حال تمرین به خواب می روند ، می توانید آنرا فقط در شب و هنگام خوابیدن انجام دهید تا در حالت آرامش به خواب بروید .

ادامه دارد ...